toggle menu

VBI

VBI bouwt mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen.

VBI_01.jpg

VBI_02.jpg

VBI_03.jpg

vbi_04.jpg (1)

Desktop-applicaties voor berekeningen en productadvies

Deze klant kwam bij Supershift met de uitdaging om een desktop-applicatie om te zetten naar het web. Ondertussen zijn we drie desktop-applicaties verder, die inmiddels zijn omgevormd tot een service website: vbi-techniek.nl. Met deze website kan de klant van VBI zelfstandig berekeningen en productadvies verkrijgen.De nauwe samenwerking met het VBI-team van techneuten zorgde ervoor dat het integreren van hun software en rekenregels zeer soepel verliep. Door iteratief steeds een extra functie aan de website toe te voegen, kreeg het niet alleen meer waarde voor VBI, maar ook voor hun klanten. Uiteindelijk is het nu een systeem dat door zowel de techneuten van VBI als die van Supershift wordt onderhouden.

De website maakt gebruik van JavaScript weergaves van de te maken vloeren. Via gebruikelijke interactie die de gebruiker kende van de Windows-tool, kan men nu vanuit iedere computer een betonnen vloer tekenen en laten doorrekenen. De vloerspecificator stelt de gebruiker in staat één of twee vloeren tegelijkertijd te ontwerpen. Na alles juist te hebben ingesteld, wordt de gehele bouwlijst berekend.

Omdat het kunnen draaien in de cloud een pré is, hebben we voor VBI een op maat gemaakte Azure oplossing gemaakt. Het is ons gelukt de benodigde Windows componenten voor de rekenregels in Azure te simuleren. Zo blijven de rekenregels in de bestaande vorm zonder hiervoor een tweede codetak te ontwikkelen.

Bekijk de VBI applicaties

Interactie ontwerp

In het interactie ontwerp vertalen wij de wensen van de klant in een set van schermen. Hierin wordt de interactie van de gebruiker met de website, applicatie of app beschreven. Deze schermen zijn het uiteindelijke uitgangspunt voor de designer om de branding van de klant te verzorgen.

Grafische vormgeving

Het omzetten van het interactie ontwerp naar een grafisch ontwerp wat aansluit op de (bestaande) branding van de klant. De huidige designer moet vooral rekening houden met de verschillende viewports die tegenwoordig ondersteund moeten worden.

Front-end development

Hierbij staat het ontwikkelen van cross-device html5 templates centraal. Deze templates geven de gebruiker de mogelijkheid om interactief door het design heen te gaan. In de meeste gevallen is het een samenspel van html5, css3 en javascript. Veelgebruikte technieken zijn Sass, Angular en Grunt.

Back-end development

Over het algemeen bestaat de back-end uit drie onderdelen: de database, de server en de applicatie. De applicatie ontvangt gegevens uit de front-end en slaat deze op in een database, zodat deze op latere momenten opnieuw door de applicatie kunnen worden opgevraagd.

Andere projecten

Via onderstaande navigatie is het mogelijk om andere projecten van Supershift te bekijken. Wij nodigen iedereen uit om te bekijken waar Supershift nog meer in uitblinkt.

  • The Lobby
  • Verdieping 7
  • Lange Kleiweg 14
  • 2288 GK Rijswijk
  • The Netherlands
  • +31(0)15 21 21 602
  • info@supershift.nl
  • Postbus 468
  • 6800 AL Arnhem
  • The Netherlands