toggle menu

Choose Your Room

Thomas Cook Nederland vroeg Supershift mee te denken hoe zij haar klanten meer opties kon bieden. Het doel was om klanten zelf de perfecte kamer te laten kiezen op basis van bijvoorbeeld ligging, type en verdieping.

HRS_01.jpg

HRS_02.jpg

HRS_03.jpg

HRS_04.jpg

Kies een kamer op een interactieve plattegrond

Wij kwamen met het idee om op basis van SVG (Scalable Vector Graphics) de kamertypes te bepalen en de plattegrond van het hotel beheerbaar te maken. Hierdoor is het voor de klant mogelijk om een plattegrond te uploaden in MediaKiwi en zo zijn of haar wensen aan te geven.De website is een combinatie van Sass, Angular en .NET. Uiteraard wordt elke selectie met SignalR in real-time doorgegeven aan iedere device waar op dat moment een keuze mee wordt gemaakt. Het resultaat is hierdoor eenvoudig te beheren en voor de klant gemakkelijk te bedienen op verschillende devices.

In de eerste fase is deze creatie gebruikt om een Proof of Concept te draaien in Zweden. Na het succes van deze POC is gekozen om meerdere landen en verschillende hotels toe te voegen aan het project. De basis is gelegd en dit stelt Thomas Cook in de gelegenheid om naar eigen wens extra uitbreidingen toe te voegen aan de applicatie.

Tot slot biedt Microsoft Azure de hosting-oplossing. Doordat de klant zelf ook toegang heeft, zijn de kosten inzichtelijk en te voorspellen. Samen konden we op drukke momenten de site opschalen en bij rustige momenten weer afbouwen qua server perfomance. Het gehele project zorgt voor kostenbeheersing, zonder de vooruitgang te remmen.

 

Bekijk Choose Your Room live

Interactie ontwerp

In het interactie ontwerp vertalen wij de wensen van de klant in een set van schermen. Hierin wordt de interactie van de gebruiker met de website, applicatie of app beschreven. Deze schermen zijn het uiteindelijke uitgangspunt voor de designer om de branding van de klant te verzorgen.

Grafische vormgeving

Het omzetten van het interactie ontwerp naar een grafisch ontwerp wat aansluit op de (bestaande) branding van de klant. De huidige designer moet vooral rekening houden met de verschillende viewports die tegenwoordig ondersteund moeten worden.

Front-end development

Hierbij staat het ontwikkelen van cross-device html5 templates centraal. Deze templates geven de gebruiker de mogelijkheid om interactief door het design heen te gaan. In de meeste gevallen is het een samenspel van html5, css3 en javascript. Veelgebruikte technieken zijn Sass, Angular en Grunt.

Back-end development

Over het algemeen bestaat de back-end uit drie onderdelen: de database, de server en de applicatie. De applicatie ontvangt gegevens uit de front-end en slaat deze op in een database, zodat deze op latere momenten opnieuw door de applicatie kunnen worden opgevraagd.

Andere projecten

Via onderstaande navigatie is het mogelijk om andere projecten van Supershift te bekijken. Wij nodigen iedereen uit om te bekijken waar Supershift nog meer in uitblinkt.

  • The Lobby
  • Verdieping 7
  • Lange Kleiweg 14
  • 2288 GK Rijswijk
  • The Netherlands
  • +31(0)15 21 21 602
  • info@supershift.nl
  • Postbus 468
  • 6800 AL Arnhem
  • The Netherlands