toggle menu

ALSO Digital

ALSO Digital faciliteert elektronische softwaredistributie in heel Europa. Ze werken samen met een groot aantal partijen, zoals software-uitgevers, distributeurs en winkelketens.

Also_01.jpg

Also_03.jpg

Interface framework voor softwaredistributie

ALSO Digital faciliteert elektronische softwaredistributie in heel Europa. Ze werken samen met een groot aantal partijen, zoals software-uitgevers, distributeurs en winkelketens. Hierdoor is Also Digital op het gebied van het elektronisch afleveren van softwareproducten bij de consument, een belangrijke spin in het web.Supershift helpt ALSO Digital bij vrijwel alle digitale aspecten. Wij bieden hen een volledige oplossing voor het technisch realiseren van nieuwe projecten, het garanderen van bereikbaarheid en voldoende capaciteit, en het leveren van support op de bestaande systemen.

Omschrijving project

Aan het aanbieden van elektronische softwaredistributie kleeft een groot aantal vereisten en uitdagingen. Wegens de realtime communicatie met de meerderheid van de externe partijen, zijn zaken als uptime en bereikbaarheid cruciaal.

Verwerken van data

Daarnaast heeft ALSO Digital te maken met variërende hoeveelheden data die via verschillende kanalen binnenkomen en worden verzonden. Dit vraagt om flexibiliteit, schaalbaarheid en inzichtelijkheid. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat externe partijen op een eenvoudige manier met de systemen van ALSO Digital kunnen communiceren.

Om aan al deze eisen te kunnen voldoen, heeft Supershift een reeks systemen en tools voor ALSO Digital ontwikkeld, variërend van portals en websites, tot webservices en achtergrondprocessen.

Framework

Voor vrijwel al deze oplossingen maken wij gebruik van het Microsoft .Net-framework. Dit stelt ons in staat om snel en efficiënt betrouwbare applicaties te ontwikkelen en in werking te stellen. Om de externe partijen van dienst te zijn, ontwikkelen wij webservices en API's, waarbij we zowel een SOAP als een REST variant aanbieden.

Voor de portals en toolsets hebben wij intern een framework ontwikkeld dat ons in staat stelt om ALSO Digital op maat interfaces te bieden. Hiermee kunnen zij de systemen zelfstandig beheren en inrichten. Al deze systemen worden gehost in Microsoft Azure.

Microsoft Azure

Azure biedt een groot scala aan clouddiensten en geeft ons de mogelijkheid om de bereikbaarheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid te garanderen die zijn vereist. Het grote voordeel is dat zowel Supershift als Also Digital hier weinig omkijken naar hebben.

Wij streven er altijd naar om de mogelijkheden van Azure zoveel mogelijk te benutten.

Dankzij al deze technologieën en de nauwe samenwerking zijn wij in staat geweest om ALSO Digital te helpen uitgroeien tot een gevestigde partij binnen hun sector.

 

Bekijk de corporate website

Interactie ontwerp

In het interactie ontwerp vertalen wij de wensen van de klant in een set van schermen. Hierin wordt de interactie van de gebruiker met de website, applicatie of app beschreven. Deze schermen zijn het uiteindelijke uitgangspunt voor de designer om de branding van de klant te verzorgen.

Grafische vormgeving

Het omzetten van het interactie ontwerp naar een grafisch ontwerp wat aansluit op de (bestaande) branding van de klant. De huidige designer moet vooral rekening houden met de verschillende viewports die tegenwoordig ondersteund moeten worden.

Front-end development

Hierbij staat het ontwikkelen van cross-device html5 templates centraal. Deze templates geven de gebruiker de mogelijkheid om interactief door het design heen te gaan. In de meeste gevallen is het een samenspel van html5, css3 en javascript. Veelgebruikte technieken zijn Sass, Angular en Grunt.

Back-end development

Over het algemeen bestaat de back-end uit drie onderdelen: de database, de server en de applicatie. De applicatie ontvangt gegevens uit de front-end en slaat deze op in een database, zodat deze op latere momenten opnieuw door de applicatie kunnen worden opgevraagd.

Andere projecten

Via onderstaande navigatie is het mogelijk om andere projecten van Supershift te bekijken. Wij nodigen iedereen uit om te bekijken waar Supershift nog meer in uitblinkt.

  • The Lobby
  • Verdieping 7
  • Lange Kleiweg 14
  • 2288 GK Rijswijk
  • The Netherlands
  • +31(0)15 21 21 602
  • info@supershift.nl
  • Postbus 468
  • 6800 AL Arnhem
  • The Netherlands