toggle menu

Microsoft Azure

Microsoft is een van de marktleiders als het gaat om het aanbieden van hosting en services in de cloud. Zij doen dit onder de naam Azure. Hierin bieden zij tal van services en producten aan die in een van hun datacenters worden gehost.

De cloud is al enige jaren erg populair

Wij gebruiken Azure voor het hosten van (een groot gedeelte van) de door ons ontwikkelde websites. Daarom volgt Supershift de ontwikkelingen binnen Azure op de voet en proberen we altijd optimaal te profiteren van de nieuwste mogelijkheden.Zo gebruiken wij niet alleen Azure om websites te hosten, maar maken wij bijvoorbeeld ook gebruik van de NoSQL-mogelijkheden zoals Storage Queues en Table Storage.

Dankzij Azure hoeven wij ons geen zorgen te maken over het beheer van allerlei servers en het up-to-date houden van hardware. Dit wordt allemaal door Microsoft geregeld. Op deze manier kunnen we ons helemaal concentreren op datgene waar wij in zijn gespecialiseerd: het ontwikkelen van technisch uitdagende webapplicaties.

ALSO Digital praktijkvoorbeeld

Voor onze klant ALSO Digital onderhouden wij verschillende webservices waarbij alles zich in Azure afspeelt. Zo wordt bijvoorbeeld voor iedere service call een log opgeslagen in Azure Blob Storage.

Tegelijkertijd wordt er in Table Storage een record aangemaakt met een verwijzing naar deze blob in verschillende partities, zodat wij ze aan de hand van diverse filters snel en eenvoudig kunnen terugvinden. Het beheerportaal, dat ook in Azure draait, biedt vervolgens een interface voor het inzien van deze logs.

Verschillende worker roles draaien ook in Azure en verzorgen diverse functies op de achtergrond. Zo worden er door de centrale service objecten in een Storage Queue gezet, welke door een worker role worden opgepakt en verder verwerkt. Andere worker roles importeren data uit Blob Storage die daar door externe partijen worden toegevoegd.

Afbeeldingen en bestanden worden geserveerd vanuit het CDN dat Azure biedt. Kortom, wij kunnen grootschalige applicaties volledig onderbrengen in Azure, waarna wij ons vervolgens niet of nauwelijks druk hoeven te maken over bijvoorbeeld uptime, schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Overige technieken

Via onderstaande navigatie is het mogelijk om onze overige technieken die wij toepassen te bekijken. Wij nodigen iedereen uit om te bekijken waar Supershift nog meer in uitblinkt.

  • The Lobby
  • Verdieping 7
  • Lange Kleiweg 14
  • 2288 GK Rijswijk
  • The Netherlands
  • +31(0)15 21 21 602
  • info@supershift.nl
  • Postbus 468
  • 6800 AL Arnhem
  • The Netherlands